Greška

Došlo je do greške.

Vivo predstavio tehnologiju brzog punjenja od čak 200 W

28.07.2022 11:30 | 0 Mobile
Vivo predstavio tehnologiju brzog punjenja od čak 200 W

Kompanija vivo je uzdrmala konkurenciju kada je u pitanju tehnologija brzog punjenja baterija zahvaljujući ultra brzom punjenju od čak 200W, prvom takve vrste na svetu. Tehnologija baterija nove generacije i ultra brzog punjenja koja puni bateriju od 0 do 100% za samo deset minuta, dokaz je da vivo menja paradigmu za pametne telefone. Korisnici više ne moraju da razmišljaju o punjenju telefona tokom noci – sada ce njihovi telefoni biti spremni za onoliko vremena koliko im je potrebno da popiju kratki espresso. Objedinjujuci brojne inovacije u tehnologiji baterija, ultra-brzo punjenje od 200W na tržište dolazi zahvaljujući iQOO 10 Pro pametnom gejming telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

Prvo ultra-brzo punjenje baterije na svetu od 200 W

Uz skoro udvostručenu brzinu punjenja, vivo je napravio prekretnicu na putu inovacija kako bi zadovoljio potrebe potrošača: 2020. godine predstavljen je model iQOO 5 Pro, i tada najnaprednije ultra brzo punjenje u industriji od 120W. Sada je kompanija otišla korak dalje, i predstavila model iQOO 10 Pro, koji uvodi prvu na svetu, komercijalnu tehnologiju ultra brzog punjenja od čak 200 W.

Deset inovacija za još brže punjenje baterije 

Poboljšanja uključuju deset glavnih inovacija, dizajniranih da isporuče brže punjenje uz sigurnost i stabilnost, što uključuje ultra tanku bateriju, novi elektrolit baterije, čip za trosmerno punjenje, novi separator baterija i novu šema slaganja. Zaštitni elementi uključuju primenu novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo kao i algoritam praćenja stanja baterije, koji rade zajedno kako bi garantovali nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja. Sve ovo je upareno sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje dužine 1,5 metar, omogucavajuci iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozne standarde performansi baterija u automobilskoj industriji.

Detaljan prikaz mobilnih gejming performansi

Ekskluzivno dostupan u azijsko-pacifičkom regionu, vivo iQOO 10 Pro je vodeći pametni telefon za igre. Mnoge izuzetne tehnološke karakteristike nedavno predstavljenog pametnog telefona X80 Pro, nalaze se i u ovom telefonu, pa tako iQOO 10 Pro koristi novu mobilnu platformu Snapdragon 8 plus Gen 1, kao i V1+ čip za obradu slika koji je rezultat razvoja unutar kompanije vivo, impresivan 2K HDR10+ ekran za upečatljivo igranje igrica, kao i sistem kamere sa gimbal stabilizacijom.

vivo_M_sport.jpg

Estetika telefona upotpunjena je u dve verzije boja – klasičnoj iQOO crnoj, kao i prepoznatljivom BMW Motorsport izdanju, kombinujući emajlirano staklo, karbonska vlakna i veštačku kožu za teksturu meku na dodir. iQOO 10 Pro pokreće vivo novi OriginOS Ocean, baziran na Androidu 12.

*Napomena: Podaci o punjenju zasnovani su narezultatima iz vivo laboratorije za testiranje. Testno okruženje je uključivalo temperaturu soba i mobilnih telefona od 25℃ ± 1℃. Test je uključivao telefone sa 1% napunjenosti baterije, sa isključenim svim uslugama i funkcijama mobilnih telefona osim telefonskih poziva. Stvarni podaci mogu da variraju zbog različitih okruženja za testiranje, različitih scenarija punjenja, različitih početnih temperatura punjenja mobilnih telefona i/ili dugotrajnog gubitka kapaciteta baterije i ukupnog pogoršanja.


Saopštenje za javnost

Nove Google mape još korisnije biciklistima, turistima, prijateljima i rodbini

Kao da je nema, Intel ukinuo podršku za iGPU na Core procesorima 10. generacije i starijim

10104
10105
10106
10107
10108
10109