Greška

Došlo je do greške.

Visionox je spreman za masovnu proizvodnju displeja sa kamerama ispod ekrana

08.06.2020 17:14 | 0 Mobile
Visionox je spreman za masovnu proizvodnju displeja sa kamerama ispod ekrana


Visionox je jedan od najvećih proizvođača OLED-a u Kini, a obezbeđuje panele za Xiaomi premijum telefone kao što su Mi 10 i Mi Note 10. Sada su kineski mediji objavili da je Visionox spreman za početak masovne proizvodnje displeja sa kamerama ispod ekrana.

Ova tehnologija sama po sebi nije nova - Oppo je već prikazao način da se prevaziđu problemi sa okvirima, izrezima i punch-hole otvorima tokom MWC Shanghai 2019 događaja. Tada je kompanija istakla da je glavna prepreka u razvoju ovog rešenja odvetljenje i razlike u bojama koje nastaju prelamanjem svetlosti zaštitnog stakla.
Visionox tvrdi da se ovo može ispraviti različitim organskim i neorganskim film materijalima, koji omogućavaju višu transparentnost. Hardver je nov, ali i dalje zahteva softver za podršku, kompanija tvrdi da ima algoritam koji ispravlja probleme sa osvetljenjem, gamutom boja i uglovima glredanja.

 

Pogledajte još: Huawei će za Honor i Nova telefone koristiti Visionox displej panele


Kineska kompanija je sve ovo postigla pomoću stotina novih tehnologija, od kojih je većina već patentirana, što je omogućilo početak masovne proizvodnje. Poslednji korak, pre nego što se displeji sa kamerama ispod ekrana pojave na tržištu, biće njihovo prihvatanje od strane manjih proizvođača.
Očekuje se da će neki demo primerci ovih displeja  i zvanični proizvodi biti predstavljeni tokom prvog tromesečja naredne godine, ili u okviru CES ili MWC sajmova.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Thermaltake predstavio prvo tečno hlađenje za CPU i RAM

Wiko View4 sertifikovan od strane SmartViser-a

10104
10105
10106
10107
10108
10109