Greška

Došlo je do greške.

Virus koji je napao TSMC računare bi mogao odložiti objavu 2018 Apple iPhone-a?

06.08.2018 10:19 | 0 Mobile
Virus koji je napao TSMC računare bi mogao odložiti objavu 2018 Apple iPhone-a?


TSMC je kompanija koja proizvodi Apple A11 Bionic procesore iz aktuelne generacije iPhone uređaja. Takođe, Apple se na tajvansku kompaniju oslanja za proizvodnju A12 čipova za ovogodišnje iPhone modele, koji će uskoro biti predstavljeni. Međutim, TSMC je nedavno morao da stopira postrojenja za proizvodnju u nekoliko svojih fabrika jer su neki od kompjutera kompanije napadnuti virusom/malwareom.

Kako je proizvodnja A12 čipova u punom jeku, ovo svakako nije dobar trenutak da kompanijini računari budu napadnuti virusom, posebno ako znamo da nas od objave novih iPhone-a dele nedelje. TSMC je uspeo da spreči širenje virusa, mada su neki od alata za proizvodnju bili pod uticajem malwarea. Stepen štete varira od fabrike do fabrike.


Pogledajte još: TSMC-ova fabrika za 5nm čipove će u punom kapacitetu biti do 2020. godine


TSMC je u zvaničnom saopštenju tokom vikenda istakao da je oko 80% alatki za proizvodnju osposobljeno, dok se kompletan oporavak očekuje od ponedeljka (6. avgust). Kompanija nije istakla kako će i da li će virus uticati na proizvodnju A12 čipova, ali je napomenula da će je ovaj problem koštati 3% očekivanih prihoda za trenutno tromesečje.

Ovo je prvi put da su proizvodni pogoni kompanije TSMC pogođeni virusom i uticaj na kompaniju i Apple iPhone za sada nije poznat. Takođe, još uvek nije otkrivena osoba ili organizacija koja stoji iza inficiranja TSMC računara.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Ovogodišnji Apple iPhone modeli neće imati adapter za slušalice u pakovanju

Google Pixel 3 linija telefona bi mogla biti objavljena 4. oktobra

10104
10105
10106
10107
10108
10109