Greška

Došlo je do greške.

Vimeo dobio podršku za HDR!

17.11.2017 19:24 | 0 Software/Web
Vimeo dobio podršku za HDR!

Vimeo je zvanično objavio start podrške za HDR video sadržaje. Konkretno to znači da od sada možete prikazati milijardu boja na vašem ekranu, zadržavajući kvalitet na što boljem nivou koliko je to god moguće prilikom HDR "upload-a". Svi oni koji prate vaše video sadržaje od sada mogu uživati u optimizovanom koloru na ekranima sa HDR podrškom. To uključuje i podršku za iPhone X, iPad Pro i Apple TV 4K. U pitanju je trenutno jedina "video hosting" platforma dostupna sa podrškom za HDR tehnologiju.
 
Dolaskom HDR standarda Vimeo ističe četiri ključne prednosti. Prvo, tu je podrška za 10-bitni video što direktno utiče na kvalitet prikaza video sadržaja koji postaje bistar i kristalno oštar, bolji nego ikada pre sa prikazom preko milijardu kolor nijansi. Drugo, prikazuje se mnogo širi spektar boja pogodniji ljudskom vidu. U pitanju je velika promena jer većina modernih video sadržaja je ograničena na 35% kolor skale dok novi Vimeo standard prelazi granicu od 75% kolor palete koju je ljudsko oko sposobno da registruje. 
 
Treće, stigla je podrška za 5K, 6K i 8K video formate tako da su korisnici u mogućnosti da ih gledaju svojim Ultra High Definition uređajima. Kada su u pitanju 8K snimci, Vimeo vam pomaže da ih prodajete, distribuirate ili ih pošaljete na neki festival u najboljem mogućem kvalitetu.
 
Konačno, Vimeo koristi codec - softver za kodiranje i dekodiranje video datoteka, kako bi optimizovao vizuelne podatke i pri tome postigao najbolji kvalitet. Vimeo se sada zasniva na HEVC/H.265 transkoderu sa dodatkom H.264 koji se trenutno koristi. Takva mogućnost vam otključava sledeću generaciju mogućnosti poput HDR-a, unapređena je efikasnost tako da možete gledati bolji kvalitet videa uz isti protok podataka tj. internet saobraćaj.

Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia predstavila GeForce MX130 i MX110 za notebook računare

Jutjuberi sada mogu da zarađuju kriptovalutu preko korisnika koji koriste Brave brauzer

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509