Video prikazuje impresivnu tehnologiju Canon objektiva

Japanski inženjeri govore i o načinu smanjivanja mase i veličine objektiva objektiva, kao i anomalija poput bljeska i aberacije na fotografijama.

Canon je objavio impresivan video koji prikazuje tehnologiju koja stoji iza linije EF objektiva. Istina, ovakav video će hvaliti Canon proizvode, ali je on zapravo više nego informativan i u njemu se može saznati koja to rešenja je Canon prva doneo na tržište. Japanski inženjeri govore i o načinu smanjivanja mase i veličine objektiva objektiva, kao i anomalija poput bljeska i aberacije na fotografijama. Canon je sistem EF tela i objektiva predstavio 1987. godine i za nešto manje od 28 godina uspeo da proda čak 100 miliona EF objektiva.
Ovaj jubilej ostvaren je u aprilu protekle godine, a svaki EF objektiv kompatibilan je i sa najnovijim Canon DSLR fotoaparatima. Canon u videu govori i o fluoritu, materijalu koji omogućava značajna poboljšanja performansi objektiva. Međutim, kako je ovaj materijal u prirodi teško naći u potpunosti čist, Canon je počeo da pravi veštački fluorit kako bi omogućio bolji kvalitet i manje dimenzije svojih objektiva.

Izvor: Fstoppers

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi