Greška

Došlo je do greške.

Ventilatori sa ležajem koji levitira u magnetnom polju!

17.11.2017 10:55 | 3 Hardver
Ventilatori sa ležajem koji levitira u magnetnom polju!
 
Corsair je predstavio novi ML Pro ventilator sa RGB osvetljenjem i specijalniom tehnologijom ležaja koji lebdi u magnetnom polju bez ikakve mehaničke potpore. Megnetni ležaj u kome lebdi osovina nalazi se zaptiven u kućištu ventilatora tako da ne postoji bilo kakav kontakt površina čime je eliminisan problem trenja. Time se utiče na maksimalni radni vek uređaja i mogućnost finog podešavanja broja obrtaja ventilatora.
 
Nova serija Corsair ML Pro RGB ventilatora raspolaže sa četiri svetlosne zone čiji se efekti šire na propelere ventilatora.  Ovi ventilatori imaju razdvojene kontrole za LED osvetljenje i kontrolu motora. Napajanje motora ventilatora se vrši povezivanjem na klasični četvoropinski konektor na matičnoj ploči, dok LED priključak ima specifičan konektor koji se kači na poseban Corsair RGB LED kontroler uređaj kojim se upravlja radom svetlosnih efekata. Postoji nekoliko vrsta ovih kontrolera u zavisnosti od vaše želje za upravljanjem i prozivanjem određenih efekata preko odgovarajućeg softvera i USB veze.
 
Ventilatori se isporučuju u verziji od 120 mm i 140 mm, a sufiks "Pro" u oznaci ukazuje na izmenjive gumirane ćoškove ventilatora. Inače, za razliku od klasičnih modela koji nemaju RGB LED osvetljenje, verzije sa svetlom imaju manji broj obrtaja (1600 o/min i 1200 o/min). 
 
Corsair nije jedina kompanija na tržištu koja koristi magnetne ležajeve u ventilatorima, ali je svakako prva koja je spojila ovu funkciju sa RGB osvetljenjem. Jedinična cena za 120 mm ventilator iznosi 35$, dok 140 mm verzija košta 40$ i na to je potrebno dodati cenu kontrolera LED osvetljenja. Postoji i komplet pakovanje sa tri 120mm i odgovarajućim kontrolerom koje košta 120$, odnosno dva 140 mm venta + kontroler za 100$! 

Vlada Jekic Neregistrovan korisnik
ML120 PRO i ML140 PRO su jedni od najboljih ventilatora, vec nekoliko meseci se prodaju.
Ali bi ja pre uzeo bez LED osvetljenja.
tesseract Novi član postova: 114
Ovo cudo bi trebalo da bude skoro besumno, jer nema trenja, znaci. Culo bi se samo strujanje vazduha. A tek radni vek...

Google Assistant će pomagati korisnicima Pixel 2 i Pixel 2 XL da reše problem uređaja

Apple i Intel rade na 5G modemu za buduće iPhone uređaje, Qualcomm ispao iz priče

10203
10205
10206
10207
10208
10209