Veliki porast isporuka laptopova u februaru

Isporuke top pet svetskih brendova u oblasti laptopova doživele su kombinovani porast od čak 20 posto u odnosu na januar, odnosno 22 procenta u odnosu na februar prošle godine

Isporuke top pet svetskih brendova u oblasti laptopova doživele su kombinovani porast od čak 20 posto u odnosu na januar, odnosno 22 procenta u odnosu na februar prošle godine. Sa druge strane, top tri ODM proizvođača su takođe ostvarili značajan porast isporuka od 10 posto u odnosu na januar, kao i 30 odsto u odnosu na godinu pre, jer je potražnja bila iznad očekivanja.
Nakon što su ostvarili ogroman pad isporuka od čak 50 posto u januaru, u kompaniji HP su napravili snažan skok isporuka u februaru, te vode za preko 500.000 jedinica u odnosu na drugoplasirani Lenovo. Dell nije imao toliko veliki rast na mesečnom nivou kao u februaru 2016. godine, ali rast jeste bio jednocifren u odnosu na prethodni mesec. Acer-ove isporuke u februaru su bile bolje od očekivanih zahvaljujući dobrom učinku Chromebook modela, dok je Asus kao peti takođe imao dobar učinak.
Isporuke tableta su sve manje
Izvor: Digitimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi