Greška

Došlo je do greške.

Veliki broj novih Android uređaja izloženo RAMpage ranjivosti

30.06.2018 14:32 | 0 Software/Web
Veliki broj novih Android uređaja izloženo RAMpage ranjivosti


Izgleda da bi noviji Android uređaji mogli biti izloženi novootkrivenoj ranjivosti pod nazivom RAMpage. Ranjivost predstavlja varijaciju Rowhammer napada koji utiče na DRAM (dynamic random-access memory).

Android ranjivost je javno obelodanjena preko istraživačkog izveštaja, od strane tima koji je sastavljen od članova različitih univerziteta kao i privatnih sigurnosnih kompanija. Prema navodima istraživača, RAMpage predstavlja "set DMA-baziranih Rowhammer napada na najnoviji Android OS, koji sesastoji od (1) root ranjivosti i (2) serije app-to-app ranjivosti koje premošćavaju sve odbrane.

Pogledajte još: Google će od proizvođača Android uređaja zahtevati redovna sigurnosna ažuriranja


Pored toga što je pokazao svetu da RAMpage postoji, tim istraživača je kreirao i rešenje problema preko GuardION-a. GuardION je lagana odbrana, koja sprečava DMA-bazirane napadačke vektore na mobilnim uređajima, tako što izoluje DMA bafere preko odbrambenih redova. Nažalost, GuardION nije kompletno rešenje, jer ne sprečava druge Rowhammer tehnike koje bi se potencijalno mogle pojaviti.

Tim je u procesu deljenje svojih saznanja sa kompanijom Google kako bi se bolje softverske odbrane implementirale u buduće verzije Android operativnog sistema.

Izvor: Neowin

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

Koliko je izdržljiv Motorola Z2 Force? (video)

Stiže Honor Note 10 sa Super AMOLED ekranom

10504
10505
10506
10507
10508
10509