Veliki broj Android kompanija planira da kopira iPhone X

TrueDepth sistem kamere omogućava rad Apple-ovog 3D sistema prepoznavanja lica, Face ID, i to je nešto što ni jedan Android uređaj nema u svom asortimanu, ali bi i to uskoro moglo da se promeni

TrueDepth sistem kamere omogućava rad Apple-ovog 3D sistema prepoznavanja lica, Face ID, i to je nešto što ni jedan Android uređaj nema u svom asortimanu, ali bi i to uskoro moglo da se promeni. Jer, kako saznajemo, neki proizvođači Android telefona već uveliko razmatraju 3D senzor na svojim predstojećim telefonima.
Digitimes navodi da sve više Android proizvođača kao što su Huawei, Oppo i Xiaomi želi da obezbedi neophodne komponente za 3D senzore, koje bi trebalo da obezbede Largan Precision, Sunny Optical, Orbbec i Himax Technologies.
Raniji izveštaj navodi da Largan radi na razvijanju komponenti za izradu 3D senzora kamere, što bi moglo Apple-u da osigura neophodne količine za izradu svojih True Depth kamera. Osim iPhone uređaja, Apple planira da Face ID tehnologiju dostavi i na svoje druge uređaje, kao što je iPad tablet i HomePod zvučnik.
Nažalost, ovaj izveštaj samo spominje kineske proizvođače, a ne spominje druga velika imena u industriji kao što su Samsung, LG, HTC i Google. Imajući okolnosti u vidu, velika je verovatnoća da i drugi proizvođači rade upravo na ovoj tehnologiji, a prethodni izvori navode da Samsung radi na svojoj iteraciji Face ID tehnologije.
Face ID se pokazao kao sjajna zamena Touch ID funkcije na iPhone X telefonu, tako da ovakav potez od Android proizvođača uopšte nije iznenađujuć.
Izvor: BGR

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi