Velika Britanija pokrivena besplatnim WiFi internetom

Ministarstvo kulture, medija i sporta je najavilo da će muzeji, galerije, biblioteke, sportski objekti, transportna čvorišta i mnoga druga mesta dobiti besplatan WiFi

Dok vlada u Italiji razmatra da uvede besplatni WiFi širom zemlje kako bi poboljšala ekonomiju, u Mađarskoj se razmišljalo o uvođenju poreza na internet po potrošenom gigabajtu. Velika Britanija je po ovom pitanju ispred svih, jer je sada ta zemlja mahom pokrivena besplatnim WiFi internetom zahvaljujući provajderima kao što su The Cloud, O2 i BT, kao i pristupnim tačkama koje se nalaze na raznim lokacijama poput objekata Starbucksa kojih ima 650 u Velikoj Britaniji.
Takozvana mrtva mesta i dalje postoje, ali tamošnja vlada želi da reši i taj problem tako što će postaviti 1000 pristupnih tačaka širom zemlje do marta sledeće godine. Ministarstvo kulture, medija i sporta je najavilo da će muzeji, galerije, biblioteke, sportski objekti, trasportna čvorišta i mnoga druga mesta imati korist od ovoga, a kaže se da je na nekim mestima već uveden besplatni WiFi.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi