Velika Britanija: Google treba da stavi piratske sajtove na crnu listu

Glavni savetnik za intelektualnu svojinu u Velikoj Britaniji objavio je preporuke o tome kako bi pretraživački endžini trebalo da postupe u slučaju internet piraterije.

Glavni savetnik za intelektualnu svojinu u Velikoj Britaniji objavio je preporuke o tome kako bi pretraživački endžini trebalo da postupe u slučaju internet piraterije. Dokument koji je objavljen predviđa uklanjanje iz pretrage za brojne sajtove bazirane na mnoštvu prijava o kršenju autorskih prava, uklanjanje drugih sajtova u potpunosti nakon pimanja naredbi o blokiranju od internet provajdera kao i upozorenje korisnicima koji posećuju takve sajtove. Savetnik britanskog premijera za intelektualnu svojinu Majk Vederli, postao je sve aktivniji na ovom polju u proteklim mesecima. Njegov trenutno fokus je na ulozi koju bi mogli da imaju pretraživački endžini u smanjenju povreda autorskih prava. U svom izveštaju on je pohvalio Google za “pozitivno angažovanje”, ali i poručio da smatra da bi Google mogao da uradi mnogo više na tom polju.
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi