Greška

Došlo je do greške.

Velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila povećanje prihoda Foxconna za 44%

07.04.2021 10:06 | 0 Biznis IT
Velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila povećanje prihoda Foxconna za 44%


Prema navodima kompanije Foxconn, velika potražnja za iPhone 12 modelima je omogućila kompaniji povećanje prihoda za 44 procenta. Međutim, Foxconn upozorava da će nestašica čipova verovatno uticati na snabdevanje i zalihe do kraja ove i tokom 2022. godine.

Bloomberg ističe da su u periodu od prva tri meseca ove godine, prihodi Foxconna porasli na 47 milijardi dolara. Tržište je pokazalo veliku potražnju za iPhone-ima, gejming konzolama i serverima, a potrošači su uređaje najviše koristili za rad, edukaciju i zabavu na daljinu. Kompanije su takođe dosta ulagale u tehnologije i širenje infrastrukture data centara kako bi bolje podmirili onlajn potrebe korisnika.

 

Pogledajte još: Apple je poslao sklopive iPhone uređaje Foxconn-u na testiranje


Foxconn je nedavno istakao da je oprezno optimističan kada je u pitanju ostatak godine, ali i da očekuje da se problemi sa nestašicom čipova zadrže još neko vreme, čak i tokom 2022. godine.

Apple je u boljoj poziciji u odnosu na druge proizvođače telefona, ali ipak neće biti imun na nestašicu čipova. Kompanija može da poručuje sopstvenu A seriju čipova od TSMC-a, a ima i napredne sporazume o kupovini komponenti sa drugim dobavljačima. Ipak, Apple može biti indirektno pogođen nestašicom kako se kompanijini dobavljačili budu suočavali sa nedostatkom zaliha.

Izvor: 9to5Mac

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Oppo će predstaviti dva telefona koji se savijaju ka unutra, Vivo sprema jedan

Nvidia razmatra vraćanje GTX 1650 grafičke karte na tržište?

10604
10605
10606
10607
10608
10609