Valve pravi tri VR igre

On nije dao nikakve detalje o tri nove VR igre na kojima Valve radi, ali je spomenuo da se razvijaju u Valve-ovom Source 2 endžinu kao i Unity endžinu.

Prema novom izveštaju, Valve razvija tri igre za virtuelnu realnost. Ovo neće biti kompanijin prvi napor u virtuelnoj realnosti, jer svakako treba znati da je Valve ko-developer HTC Vive kacige virtuelne realnosti. Valve-ov osnivač i predsednik Gejb Njuel rekao je predstavnicima medija da oni u ovom trenutku izrađuju tri igre prilagođene virtuelnoj realnosti.
Takođe je istakao da to neće bitk kratki VR naslovi poput The Lab, što je mini igra Valve-a. Gejb Njujel je dodao “kada kažem da radimo na tri igre, onda radimo na tri pune igre, a ne eksperimentima”. Njuel kaže i da je razmatrao činjenicu da bi sva buka oko virtuelne realnosti mogla da bude ugašena i sve bi se moglo završiti kao neuspeh, ali kaže da ipak vidi značajan napredak na polju hardvera u narednih nekoliko godina.
On nije dao nikakve detalje o tri nove VR igre na kojima Valve radi, ali je spomenuo da se razvijaju u Valve-ovom Source 2 endžinu kao i Unity endžinu. Podsetimo, Valve-ov Source 2 endžin se koristio u igrama kao što je Dota 2.
Nintendo: Switch konzola je dovoljno jaka da podrži VR (video)
Izvor: Eurogamer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi