Valve pokrenuo SteamVR Performance Test alatku

Valve je upravo pokrenuo SteamVR Performance Test alatku koja bi trebalo da pomogne korisnicima da vide da li imaju hardver potreban za predstojeće VR rešenje

Valve je upravo pokrenuo SteamVR Performance Test alatku koja bi trebalo da pomogne korisnicima da vide da li imaju hardver potreban za predstojeće VR rešenje. Jedna stvar koja je jasna i koju developeri spominju kada govore o Oculus ili Vive VR rešenju je da će biti potreban moćan hardver kako bi sve radilo kako treba. Sve to ipak nije dobro objašnjeno do sada pa će verovatno biti određeni broj korisnika koji će kupiti VR hardver iako će kasnije videti da nema potreban računar.
I za Vive i za Oculus rešenje je potreban moćan GPU a to nema baš svako. “SteamVR Performance Test meri rendering moć vašeg sistema koristeći dvominutnu sekvencu iz Valves Aperture Robot Repair VR demo-a. Nakon sakupljanja podataka utvrdiće se da li je vaš sistem sposoban za VR sadržaj pri 90 fps.” stoji u saopštenju Steama. SteamVR Performance Test alatka samo daje odgovarajući savet korisnicima a može se pronaći ovde.
MWC 2016: HTC Vive Consumer Edition stiže u aprilu, po ceni od 799 dolara
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi