Valve podigao glas protiv ekskluzivnosti VR platformi

Kako navodi konkurencija, odnosno Oculus, njihovi kontroleri će imati i ekskluzivne igre, koje će biti potom portovane na HTC Vive, a znamo da to nije najsjajnije rešenje.

Baš kao i kod telefona, konzola i računara, ekskluzivan softver i funkcije mogu da učine vaš proizvod privlačnijim. Tu je veoma dobar primer BBM platforma u danima kada je korišćena ekskluzivno na BlackBerry telefonima, kao i brojne druge. Međutim, kada su u pitanju nove tehnologije kao što je virtuelne realnost, Valve podiže glas protiv toga. Gejb Njuel nije fan ekskluzivnosti igara za platformu kada je u pitanju virtuelna realnost.
On je govorio o tome kako Valve pomaže developerima da finansiraju svoje igre, i dodao da prilikom dodele sredstava ne ide i uslov ekskluzivnosti za HTC Vive platformu. “Oni mogu razviti igre i za Oculus Rift ili PlayStation VR ili bilo koju drugu VR platformu koju developer želi” poručio je Njuel. Kako navodi konkurencija, odnosno Oculus, njihovi kontroleri će imati i ekskluzivne igre, koje će biti potom portovane na HTC Vive, a znamo da to nije najsjajnije rešenje.
Test: Oculus Rift i stanje u VR svetu
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi