Valve kreira VR kontroler koji se postavlja na ruke

Jedno je videti stvari u virtuelnoj realnosti, a sasvim drugo moći vršiti interakciju sa objektima u VR svetu, što je i razlog zašto su kompanije kao što je Oculus kreirale kontrolere

Jedno je videti stvari u virtuelnoj realnosti, a sasvim drugo moći vršiti interakciju sa objektima u VR svetu, što je i razlog zašto su kompanije kao što je Oculus kreirale kontrolere za korišćenje u ovom okruženju. TechCrunch nam u najnovijem izveštaju navodi da i Valve radi na sličnom uređaju. Tokom Steam Dev Days konferencije Valve je prikazao dizajn kontrolera za koga se tvrdi da će omogućiti korisnicima da pokupe i bace virtuelne objekte.
Za sada je nejasno kako će čitav sistem raditi, ali se spekuliše da Valve radi na kontroleru koji se postavlja na ruke, što bi svakako imalo smisla. Kontroler koji se montira na zglob bi omogućio korisnicima da pokupe i bace objekete u virtuelnoj realnosti kao što to čine u stvarnom životu. Kao što možete videti na fotografiji, kontroler izgleda kao rani prototip u sadašnjoj fazi razvoja. Ipak, ona nam daje rani uvid u to šta bi mogli da očekujemo u bliskoj budućnosti. 
Oculus CEO izneo sedam predviđanja o budućnosti VR-a
Izvor: Techcrunch

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi