Greška

Došlo je do greške.

uTorrent Web dostigao milion korisnika na dnevnom nivou

07.10.2018 18:21 | 0 Software/Web
uTorrent Web dostigao milion korisnika na dnevnom nivou


Tokom februara, BitTorrent Inc. (vlasnik uTorrent servisa) je tiho objavio potpuno novi proizvod - uTorrent Web. Servis je iskoristio popularnoost brenda, a korisnicima je omogućio nove načine da konzumiraju torrente onlajn.

Umesto da se u potpunosti oslanjaju na samostalni torrent klijent, uTorrent Web korisnicima omogućava da preuzimaju i streamuju torrente direktno iz svog veb pregledača. Potrebna je instalacija softvera (trenutnbo samo za Windows) ali se ostatak akcija obavlja u Chrome, Firefox ili drugom kompatibilnom browseru.

Početkom septembra uTorrent Web je izašao iz bete, a BitTorrent Inc. je istakao da je fokus proizvoda na jednostavnosti i brzoj reprodukciji sadržaja.


Pogledajte još: Najstariji aktivni torrent fajl proslavio 15. rođendan


Iako je uTorrent Web daleko od 100+ miliona korisnika koliko imaju uTorrent za desktop i mobilne uređaje, servis je sada ostvario prvo značajno dostignuće. Proslavljajući prvi mesec van beta faze, uTorrent Web sada ima milion korisnika aktivnih na dnevnom nivou.

Očekuje se da bi servis do kraja godine mogao imati dodatnu nadogradnju, a prva funkcija koja se očekuje jeste mogućnost streamovanja fajlova uskladištenih na kućnom računaru ili na Android uređaju.

Izvor: TorrentFreak

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sony predstavio nove Signature Series slušalice i Music Player

OnePlus 6T na tržištu od 30. oktobra

10504
10505
10506
10507
10508
10509