Greška

Došlo je do greške.

Uskoro ćete moći da prenosite svoje Meet sastanke uživo na YouTube

02.04.2022 11:36 | 0 Software/Web
Uskoro ćete moći da prenosite svoje Meet sastanke uživo na YouTube

 

Google Meet je jedan od najpopularnijih servisa za video komunikaciju, ali ima neke ozbiljne nedostatke. Omogućava vam samo da ugošćujete sastanke sa najviše 500 ljudi istovremeno i oni moraju da budu deo radnog prostora vaše organizacije. Šta god da je razlog ograničenja, korisnici su tražili od kompanije da ga poveća ili da dozvoli Meet strimovanje na spoljnu platformu. Google je sada predstavio drugu opciju i ima za cilj da uključi YouTube striming kasnije ove godine.

Video pozivi su bili popularni od vremena Skajpa, ali pandemija ih je učinila svakodnevnom potrebom za mnoge. Tehnologija je sada toliko rasprostranjena da je skoro svi koriste — pojedinci za održavanje kontakta sa prijateljima i porodicom, preduzeća za konferencijsku saradnju na mreži, i slično.

Google kaže da će učesnici striminga uživo takođe moći da učestvuju u anketama, i pitanjima i odgovorima, kasnije ove godine. Naravno, neće svi koji prisustvuju virtuelnom događaju žbiti na vašem Workspace domenu, što čini sledeći deo ove najave još boljim. Direktno strimovanje na YouTube stiže u Google Meet, a kada bude pokrenuto kasnije 2022. godine, biće prikazano na kartici aktivnosti.

 

meet.jpgGoogle takođe obećava neka ažuriranja u bezbednosnom odeljenju. Prvo, šifrovanje na strani klijenta će napustiti beta fazu, a na Meet stiže u maju. Nakon toga će uslediti opciono end-to-end šifrovanje za sve sastanke u narednim mesecima.

Meet je dobio dosta pažnje od Google-a uz niz nedavnih najava ažuriranja. Platforma postaje sve bolja integracija sa drugim Workspace aplikacijama kao što su Dokumenti, Tabele i Slajdovi. Google konačno primenjuje emodži reakcije, omogućavajući vam da komunicirate na sastancima na nenametljiv način, javlja Android Police.

Ne znamo da li vam fali još nešto od ovoe platforme što biste voleli da vidite, ali za ovu godinu će ovo biti i više nego dovoljno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Budući sklopivi HP i Apple uređaji mogli bi da koriste LG OLED panel

Grand Theft Auto V PS5/XSX će dobiti fizičko izdanje kasnije ovog meseca

10504
10505
10506
10507
10508
10509