Uprkos neispunjenim ciljevima, Xiaomi je i dalje prvi u Kini

Uprkos tome što nisu uspeli da ispune svoj cilj prodaje za 2015. godinu, Xiaomi je i dalje glavni proizvođač smartfona u Kini, navodi se u izveštaju Wall Street Journala

Uprkos tome što nisu uspeli da ispune svoj cilj prodaje za 2015. godinu, Xiaomi je i dalje glavni proizvođač smartfona u Kini, navodi se u izveštaju Wall Street Journala na osnovu cifara koje imaju istraživači tržišta Canalys i Strategy Analytics. Prema istraživačima iz Canalysa, Xiaomi ima 15,2%  posto udela u Kini. Na drugom mestu je Huawei sa udelom od 14,7 posto dok je Apple treći sa udelom od 12,5 posto. U izveštaju se navodi da su prodaja Redmi Note 3 smartfona, kao i učinak u sezonskoj prodaji na kraju godine, pomogli kompaniji Xiaomi da ostane na vrhu u matičnom tržištu. Analitičari predviđaju da će se Xiaomi u 2016. godini suočiti sa teškom konkurencijom u vidu kompanije Huawei koja je isporučila 100 miliona smartfona prošle godine širom sveta. Xiaomi je sa druge strane isporučio 70 miliona. Naredni flagship smartfon kompanije Xiaomi će biti predstavljen 24. februara.
Novi Xiaomi Mi 5 renderi ukazuju na drugačiji dizajn uređaja
Izvor: BlogGSM

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi