Greška

Došlo je do greške.

Upoznajte prvi Huawei pametni telefon sa pop-up kamerom: Huawei P smart Z

08.08.2019 18:30 | 0 Mobile
Upoznajte prvi Huawei pametni telefon sa pop-up kamerom: Huawei P smart Z


Saopštenje za javnost

Već nekoliko meseci unazad kruže informacije o prvom pametnom telefonu kompanije Huawei, sa prednjom kamericom koja „iskače“ kada dođe vreme za selfije. Da, dobro ste pročitali. Ovo revolucionarno rešenje, ne samo da je omogućilo da ekran telefona bude u potpunosti iskorišćen, već je doprinelo tome da fotografisanje selfija bude zabavnije nego ikada! Vreme je da upoznate ovaj zanimljiv telefon, sa odličnim performansama i podjednako odličnom cenom.

Kompanija Huawei neprestano radi na razvijanju inovativnih ideja i rešenja, nastojeći da unapredi svaku seriju pametnih telefona, ali i samo korisničko iskustvo svojih kupaca. U težnji da svakim novim uređajem nadmaši samu sebe, da bude praktična ali i inovativna, kompanija Huawei došla je na ideju da u najnoviji pametni telefon srednjeg cenovnog ranga – Huawei P smart Z – implementira prednju kameru koja je sakrivena u telefonu, a „iskače“ u trenucima kada želite da fotografišete selfi.

Pop-up sočivo, koje se nalazi u telefonu, pokreće motor i uređaj za podizanje, koje je kompanija Huawei razvila samostalno. Kameri je potrebna samo sekunda za se pojavi i da se ponovo uvuče, što znači da se ne radi samo o tehnološkoj zanimljivosti, već i o ekstremno funkcionalnom alatu.

Kompanija Huawei je primenila stroga i detaljna testiranja, kako bi osigurala da prednje sočivo nastavi da se kreće neometano čak i nakon više godina intenzivnog korišćenja. Testovi potvrđuju da pop-up sočivo može izdržati 100 hiljada pomeranja bez ikakvih oštećenja. Takođe, Huawei P smart Z pametni telefon poseduje i inteligentnu zaštitu od ispuštanja, koja automatski detektuje da se telefon nalazi u slobodnom padu i uvlači kameru koliko god je to moguće, kako bi sprečila potencijalna oštećenja.

h2_39.jpg


Pored toga što je zanimljivo sakrivena, ova kamera od 16 MP je opremljena veštačkom inteligencijom (AI), koja omogućava da prilikom fotografisanja kamera prepozna osam uobičajenih “pozadina” za fotografisanje, od kojih su neke: zatvoreni prostor, zelenilo, plavo nebo i površine pokrivene snegom. Uz to, prednja kamera poseduje i unapređenu AI tehnologiju pozadinskog osvetljenja, AI algoritam za prirodno ulepšavanje lica i 3D efekte za osvetljavanje portreta. Efekte osvetljenja i ulepšavanja možete podešavati prema sopstvenim željama i karakteristima koje želite da istaknete ili ublažite. Ukoliko se odlučite da isprobate portret režim, unapređena kamera prilagođava osvetljenje i pozadinu pri samom fotografisanju, kako bi fotografijama pružila prirodan izgled, a istovremeno istakla ono što je u prvom planu.

Svi znamo da fotografisanje selfija može biti prilično iscrpno. Potrebno je vreme da pronađemo odgovarajući ugao, osvetljenje i naravno, napravimo “onaj pravi”. Sve to ne oduzima samo vreme, već i bateriju. Ipak, Huawei P smart Z pametni telefon ima bateriju od 4000 mAh, što mu omogućava optimalnu energetsku efikasnost.

Novi Huawei P smart Z telefon možete pronaći u prodaji, a dostupan je u tri boje: Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

MSI proširio svoju Gaming Gear liniju GH30 slušalicama

Xiaomi Mi 9T Pro (Redmi K20 Pro) dostupan u pretprodaji u Evropi

10104
10105
10106
10107
10108
10109