Greška

Došlo je do greške.

Uočen prvi NUC na 10. generaciji Intel Core procesora

13.11.2019 19:42 | 0 Hardver
Uočen prvi NUC na 10. generaciji Intel Core procesora
 
Ukoliko vas interesuju PC računari minijaturnih dimenzija i odličnih performansi, onda je Intel NUC serija uređaja prava stvar za vas. Sa svakom novijom generacijom, ovi “mališani” postaju sve bolji i brži, a Intel u svojoj ponudi ima čak i gejming modele. Planirani su neki još bolji i brži, a do tada ostaje da se zadovoljmo mogućnostima novog “mainstream” modela opšte namene pod kodnim imenom Frost Canyon. U pitanju je prvi NUC koji koristi 10. generaciju Comet Lake varijante Intel Core procesora. Da ne bude zabune, Intel NUC računari koriste hardversku platformu poslednje generacije laptop uređaja.
 
Frost Canyon NUC ima prepoznatljiv izgled ove serije mini računara i ne razlikuje se previše od svojih prethodnika iz generacije Coffee Lake modela. U prvom planu su istaknuti jedan USB-C i jedan USB-A 3.0 portovi, audio konektor za slušalice i mikrofon kao i nezaobilazni “power” taster koji se spustio sa gornjeg na prednji panel. Pozadi ćete pronaći HDMI, LAN, dodatni par USB-A 3.0 portova, kao i korisni USB-C Thunderbolt 3 port koji vam dozvoljava da zakačite eksterni monitor ili eksternu grafičku kartu i ovu malu spravicu pretvorite u opaki gejming računar. Još jedan dokaz da NUC koristi laptop hardver je i konektor za ispravljač od 19V koji napaja strujom ovaj uređaj. Nezaobilazni detalj na NUC računarima je i bočni otvor za prijem microSD memorijskih karti.
 

Pogledajte još: Intel Xe grafička karta primećena u GFXBench bazi

U opticaju su dve verzije novog NUC uređaja sa nižim kućištem koji prihvata isključivo M.2 SSD diskove, a oni koji žele da instaliraju 2.5” diskove, izabraće NUC model sa kućištem veće visine. Oba modela poštuju format 4x4” kada su u pitanju širina i dubina uređaja. U opticaju su procesori iz 10. generacije  Intel Core modela i to u verzijama Core i3, Core i5 ili Core i7 sa prosečnom potrošnjom od 10W do 25W za jače modele. 
 
Izvor: Twitter
 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Twitch Studio streaming softver dostupan u Open Beta fazi

Facebook Pay je novi sistem plaćanja

10203
10205
10206
10207
10208
10209