Greška

Došlo je do greške.

Ultra zoom kamera na Galaxy S23 Ultra ostaje nepromenjena

26.07.2022 19:10 | 0 Mobile
Ultra zoom kamera na Galaxy S23 Ultra ostaje nepromenjena

Telefoto (zoom) kamera je jedna od naznačajnijih mogućnosti Galaxy “Ultra” modela i razlog zbog čega se mnogi korisnici odlučuju za nabavku baš ovih modela. Postojeći Samsung Galaxy S22 Ultra raspolaže sa telefoto kamerom koja poseduje 10x optičko uvećanje. Ukoliko mislite da će njegov naslednik, doneti kameru sa boljim zumom, moraćete malo da pričekate.


Detalji u vezi Ultra-zoom kamere ostaju isti, bez unapređenja

Novi izveštaji iz izvora bliskih kompaniji Samsung, prema pisanju portala SAMMOBILE tvrde kako će se Samsung i dalje držati rešenja na bazi senzora rezolucije 10 MP i optikom sa 10x uvećanjem. Praktično, Galaxy S23 Ultra će imati identičnu telefoto kameru kao i njegov prethodnik – Galaxy S22 Ultra. Samsung se prema istim izvorima drži izreke - da ukoliko nešto već radi bez ikakvih problema, nema potrebe popravljati ga!

Tačnije rečeno, telefoto kamera na sledećem Galaxy S23 Ultra modelu će imati identične specifikacije kao i prethodnik tj sadašnji, aktuelni model.  Zadržava se mogućnost da Samsung eventualno unapredi movi model na neki drugi način u smislu boljih sočiva i shodno tome određenih, sitnih unapređenja, ali ono glavno što se tiče rezolucije i optičkog zuma, definitivno ostaje nepromenjeno.

Samusng_S22_Ultra.jpg

Obzirom da ovi modeli poseduju još jednu telefoto kameru, ostaje nejasno da li će biti unapređene specifikacije sekundarnog senzora uvećanja. Pretpostavka je da će ostati na sadašnjih 10 MP i trostrukom optičkom zumu. Nedavni izveštaji ukazuju na ovu tvrdnju u slučaju običnog Galaxy S23 modela, a što otvara i špekulacije da bi to mogao biti drugi telefoto senzor na Galaxy S23 Ultra telefonu.

Pojavile su se glasine da bi glavni senzor Galaxy S23 Ultra modela mogao da dobije senzor rezolucije 200 MP, ali potvrda ove činjenice je još daleko od zvanične izjave Samsunga, tako da ova potonja ostaje u domenu pretpostavki.

Stvarnost je takva da će proći još dosta vremena do momenta kada će Galaxy S23 Ultra ugledati svetlost dana i postati dostupan korisnicima. Očekujemo da se to desi tek početkom iduće godine.

Snimci ekrana MIUI 14 otkrivaju nove funkcije

Apple izbacio poslednju Intel komponentu iz M2 MacBook Air modela

10104
10105
10106
10107
10108
10109