Greška

Došlo je do greške.

Ubuntu nije jedina verzija Linuxa koju je moguće pokrenuti na Windowsu 10

18.01.2017 19:46 | 0 Software/Web
Ubuntu nije jedina verzija Linuxa koju je moguće pokrenuti na Windowsu 10

Windows 10 uključuje podršku i za Ubuntu Linux podsisteme, omogućavajući korisnicima da pokreću Linux-bazirani softver direktno u Windowsu, bez korišćenja virtuelnih mašina ili dual-boot podešavanja. Za one koji preferiraju neke druge Linux distribucije, koje nisu Ubuntu, takođe postoje rešenja.

Hans Kinemund, proizvodni menadžer za SUSE, je objavio instrukcije za zamenu Ubuntu fajl sistema ili openSUSE ili SUSE Linux Enterprise Server fajlovima. Ali, tu su i alatke za korišćenje drugih Linux distribucija, kao što su Fedora, Debian i CentOS.

bash2.jpg
Ideja je da se omogući podrška za Bash na Ubuntu na Windowsu, na način na koji to Microsoft preporučuje, kako bi se podesila podrška za Linux fajl sisteme i mogućnost da se pokreću komandne linije preko Bash prompta. Nakon što se ovo odradi, Ubuntu fajl sistem je moguće preimenovati i sačuvati kao backup, preuzeti alternativni fajl sistem i otpakovati ga kao root fajl sistem, kako bi se podesio kao podrazumevani.

Microsoft pozicionira Bash za Windows kao alatku namenjenu pre developerima nego standardnim korisnicima. Ideja je da se koderima, koji su navikli da koriste Linux alatke, omogući pristup tom softveru dok rade na Windows uređajima.

Izvor: Liliputing

Komentari

0 Dodaj komentar

Benchmark Shop akcija: Asus ZenPad 3S 10 tablet

Sony potvrdio svoju MWC 2017 konferenciju

10504
10505
10506
10507
10508
10509