Greška

Došlo je do greške.

Ubisoft tuži Google i Apple zbog prodaje Rainbow 6: Siege klona

18.05.2020 15:11 | 2 Biznis IT
Ubisoft tuži Google i Apple zbog prodaje Rainbow 6: Siege klona


Navikli smo da viđamo jeftine "kineske" kopije popularnih proizvoda, međutim kada su u pitanju kopije premijum video igara - one su nešto ređe. Međutim, Ubisoftov popularni naslov Tom Clancy's Rainbow Six: Siege je upravo kloniram od strane Ejoy.com develoera, firme koja je u okviru Alibaba Group Holdings Ltd. Igra nosi naziv Area F2.

Ubisoft je, naravno, podneo zahtev za tužbu na osnovu povrede autorskih prava, u pokušaju da ukloni igru iz Google i Apple prodavnica aplikacija. Sugeriše se da će biti veoma teško odbaciti navode Ubisofta o povredi prava, s obzirom na to da su Area F2 developeri kopirali gotovo svaki aspekt igre.

 

Pogledajte još: Ubisoft najavljuje novu Assassin's Creed igru (video)


Tom Clancy's Rainbow 6: Siege je jedna od Ubisoftovih najuspešnijih igara do sada, sa preko 55 miliona registrovanih igrača i preko tri miliona onih koji naslov igraju svakog dana. Stoga je razumljivo zbog čega Ubisoft želi da se apliakcije klona igre uklone sa Apple i Google prodavnica. Google i Apple do ovog trenutka nisu uklonili Area F2 igru iz svojih prodavnica aplikacija.

Izvor: Fonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Mozilla Firefox 84 će u potpunosti odbaciti podršku za Flash

Samsung predstavio prvi telefon sa quantum tehnologijom

10604
10605
10606
10607
10608
10609