Greška

Došlo je do greške.

Ubisoft CEO: Naredna generacija konzola će biti i poslednja

08.06.2018 13:22 | 7 Games
Ubisoft CEO: Naredna generacija konzola će biti i poslednja


Nedavno su se pojavile informacije da Sony planira objavu konzole naredne generacije, koja bi mogla nositi naziv PlayStation 5. Međutim, japanska kompanija je istakla da nas od objave PlayStationa 5 dele bar tri godine, jer konzolu ne bi trebalo očekivati pre 2021.

PlayStation 5 se ne očekuje pre 2021. godine

Ubisoftov izvršni direktor Yves Guillemot veruje da bi naredna generacija gejming konzola mogla biti i poslednja. U svom intervjuu za Variety, Guillemot je istakao da veruje da ćemo videti još jednu generaciju konzola, ali da postoje velike šanse da ćemo, korak po korak, viđati sve manje i manje hardvera.

Umesto ovoga, on veruje da će streaming biti naredna velika stvar u gejming industriji. "Vremenom, verujem da će streaming postati pristupačniji mnogim igračima, a neće biti neophodno da posedujete veliki hardver u svom domu. Postojaće još jedna generacija konzola, a nakon toga svi ćemo se baciti na streaming", istakao je Guillemot.

Kompanije već neko vreme testiraju streamovanje igara, a među njima je i Capcom koji je objavio Resident Evil 7 za Nintendo Switch preko cloud streaminga. Pored ovoga, tu su i kompanije poput Valve-a, čija Steam Link aplikacija omogućava  igranje punih PC igara na mobilnim telefonima.

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati na ovom polju tokom narednih godina.

Izvor: CNET

-=crusader=- Users postova: 1028
--- link ---
ima beta za dz pa ko oce da proba
Precise Član postova: 609
Da, steta, ali ovo je definitivno buducnost.
Samo sednes za komp i odmah imas nove igre za streaming, bez potrebe da skidas i instaliras.
Space Beer Član postova: 3878
Sa trenutnim cenama striming servisa (Luquidsky, nVidia...), za svakog ko planira da odigra 3-4 igre godišnje, hardver je jeftinije rešenje. Čak i PC, a o konzolama da i ne govorimo
Sale83 Član postova: 2552
Pa dobro....i ona ce trajati do neke 2028-2030. Do tada ce se izmisliti nesto novo.
-=crusader=- Users postova: 1028
za sada je sve to ocajno i ne moze da se poredi sa lokalnim gamingom, za 10 godina mogu da vidim da streaming bude prihvatljiv i da ima ozbiljan udeo trzista (>33%)...

Hitman 2: Datum objave, cena, preporučene specifikacije

J.J. Abramsov Bad Robot i Tencent formiraju diviziju za video igre

10404
10405
10406
10407
10408
10409