Greška

Došlo je do greške.

Ubisoft CEO: Streaming je budućnost gejminga

01.07.2018 14:40 | 0 Software/Web
Ubisoft CEO: Streaming je budućnost gejminga


Godinama već slušamo o brojnim kompanijama koje rade na streamingu video igara. Ideja, koja stoji iza ovoga, jeste da se otklone hardverski limiti, jer se najveći deo procesiranja podataka obavlja daljinski, što znači da će gejmeri uživati u igri na način na koji je to originalno planirano.

Dobar primer ovoga bi bio Valve Steam Link, koji omogućava korisnicima da igre streamuju sa svojih računara na telefone, a ovo uključuje i igre koje uobičajeno nisu igrive na telefonima. Ovo je i budućnost u koju veruje Yves Guillemot, CEO kompanije Ubisoft. Tokom nedavnog intervjua, on je istakao da bi streaming mogao biti budućnost gejming industrije.

Prema navodima Guillemota: "Ono o čemu maštamo, jeste da nam tehnologija omogući da streamujemo igre na sve televizore, mobilne telefone i tablete u budućnosti, kao i da budemo u mogućnosti da svim našim brendovima omogućimo da za pet godina imaju 2,5 miliona igrača, ili čak pet milijardi za 10 godina. Stoga smo veoma uzbuđeni zbog razvoja ovih novih mogućnosti. Druga stvar je mogućnost korišćenja velikih formata servera za kreiranje igara o kojima nismo ni razmišljali ranije".

Pogledajte još: Google planira sopstvenu gejming platformu


Ubisoft nije usamljen u ovakvom razmišljanju, jer veliki broj kompanija radi na tehnologijama ovog tipa. Nedavno je Capcom najavio da će Resident Evil 7 biti dostupan na Nintendo Switch konzoli preko streaminga. Takođe, ovih dana su se pojavile glasine da Google planira kreiranje sopstvenog streaming servisa.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte odmah dvominutni gejmplej za Pro Evolution Soccer 2019 (video)

Stižu jeftinije bežične Bluetooth slušalice, zahvaljujući novom Qualcomm čipu

10504
10505
10506
10507
10508
10509