U Beogradu predstavljena Intel RealSense tehnologija

Kompanija Intel danas je u Beogradu predstavila revolucionarnu tehnologiju Intel RealSense, na Lenovo Z51 laptopu, prvom uređaju koji se prodaje u Srbiji a podržava ovu tehnologiju.

Kompanija Intel danas je u Beogradu predstavila revolucionarnu tehnologiju Intel RealSense, na Lenovo Z51 laptopu, prvom uređaju koji se prodaje u Srbiji a podržava Intel Real Sense tehnologiju.Vaš svet u 3D tehnologijiRevolucionarna Intel RealSense kamera koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi vaš PC računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih mi opažamo. Koristeći dimenzije možete skenirati 3D objekte, kontrolisali vaš računar pokretima ili napraviti okruženje za video razgovore slično prirodnom okruženju. Video čet sada možete prilagoditi izmenom pozadine, a sadržaj možete razmenjivati sa sagovornikom kao da je pored vas u sobi.Intel RealSense kamera uzdiže korisnički interfejs na nivo koji smo sretali samo u filmovima naučne fantastike – otkrivajući dubinu objekata i prateći ljudski pokret. Uređaji koji poseduju Intel RealSense kameru imaju tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, tri sočiva omogućuju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta koji se nalazi ispred njega. Ovi vizuelni podaci, kombinovani sa Intel RealSense softverom za praćenje pokreta, stvaraju interfejs koji pruža osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukom, ramenom i glavom, ali i izrazom lica.Neka prostor iza i oko vas bude baš onakav kakav vi želite da bude Intel RealSense kamera omogućuje merenje dubine, pa ste u prilici da svoju pozadinu tokom video četa potpuno uklonite ili ga zamenite okruženjem po želji.
intel2_7.jpgKontrolišite svoj uređaj pokretima ruke Nasmejte se. Namignite. Mahnite. Pomerite ruku. Sada sa svojim računarom možete da komunicirate na isti način na koji to radite sa ljudima, jer on razume pokrete vaše ruke ili glave, pa čak i vaš izraz lica. Intel RealSense kamera  omogućuje da sa svojim uređajem saobraćate kao što to radite sa ljudima, prirodnim pokretima. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret.  Skenirajte, štampajte i delite u 3D tehnici – i to kod kuće  Bićete u prilici da skenirate objekte iz realnog života i to direktno sa vašeg uređaja. Objekti kao što su umetničko delo, dečja igračka ili čak i vaše lice, mogu biti konvertovani u svoju 3D verziju. U prilici ste da snimate skenove ili da ih i menjate i stvarate nešto novo. Tako ih možete jednostavno digitalno razmeniti ili odštampati koristeći 3D štampač.Podsećamo vas da će ovim povodom u Gigatron prodavnici u Tržnom centru Ušće tokom 18, 19. i 20. decembra biti organizovana nagradna anketa u kojoj će svi učesnici moći da osvoje novi Lenovo Z51 laptop.Izvor: IntelSve informacije u vezi sa kompanijom Intel, možete pogledati na Intel stranici, na Benchmark sajtu 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi