Greška

Došlo je do greške.

U aprilu se ukida podrška za Vistu

20.03.2017 13:11 | 3 Software/Web
U aprilu se ukida podrška za Vistu

Windows Vista je možda i najviše kritikovan operativni sistem koji je razvio Microsoft, a može se reći da su ga korisnici veoma brzo napustili i on se danas nalazi instaliran na veoma malom broju računara. Međutim, kako se radilo o potpuno novoj iteraciji operativnog sistema, Microsoft je dugo podržavao Vistu ali je sad i to vreme isteklo.

Microsoft je sada potvrdio da se podrška za Windows Vistu ukida sledećeg meseca, a čak su potvrdili i tačan datum za penzionisanje ovog operativnog sistema - to je 11. april.  Kompanija je poručila da je deceniju obezbeđivala podršku za Vistu, ali da je sad vreme da se Microsoft i njegovi softverski i hardverski partneri okrenu ka ulaganju resursa u nove tehnologije "kako bi mogli nastaviti da isporučuju sjajne stvari".

Naravno, ovo znači da Vista više neće dobijati bilo kakve bezbednosne ispravke i poboljšanja, pa samim tim platforma neće biti zaštićena od virusa i najnovijih malware-a. Ovde svakako treba dodati da ni Internet Explorer 9 pregledač nije podržan.

Microsoft isključio nadogradnje Windowsa 7 kod računara sa Kaby Lake i Ryzen procesorima

Izvor: Ubergizmo

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

obeliskk1 Novi član postova: 33
Win update ne radi ni na win 7 vec pola godine ako ne i vise, tj. ili cekas 2 dana da se smiluje ili skines sa neta deo neki od 500mb pa instaliras pa proradi kako treba.
Meni je Vista tada sa dizajnerskog aspekta bila wow tada, bas je dala neku novinu u to vreme.
dejan87dex Users postova: 11472
plazmakekspmk Član postova: 56
Mukica, a bio je bas "voljen" OS 😂

Ovo su AKG slušalice koje dolaze uz Galaxy S8

Proizvodnja Nintendo Switch konzole će biti udvostručena zbog potražnje

10504
10505
10506
10507
10508
10509