U Amsterdamu se otvara prvi VR bioskop

Gledaocima će biti pruženo od opreme: Samsung Gear VR kaciga zajedno sa Galaxy S6 telefonom kao i parom Sennheiser HD 201 slušalica

Uživanje u gledanju filmova na računaru iz udobnosti svog doma ima i negativan aspekt, a isto tako se uz virtuelnu realost osećamo gotovo povučeni iz društva.
U Amsterdamu je Samhoud Media najavila da pokreće ono što se naziva prvi bioskop namenski posvećen virtuelnoj realnosti. Nazvan The Virtual Reality Cinema, on je upravo ono što mislite da jeste. Nažalost, bioskopi će biti mali i moći će da smeste svega 50 ljudi u jednom trenutku, a svaki film bi trebalo da traje oko 30 minuta.
Sa cenom od 14 dolara, ulaznice su prilično skupe u odnosu na cene redovnih filmova, pogotovo što traju znatno kraće. Gledaocima će biti pruženo od opreme: Samsung Gear VR kaciga zajedno sa Galaxy S6 telefonom kao i parom Sennheiser HD 201 slušalica. Ukoliko sve prođe kako treba, očekujemo ovakve bioskope širom Evrope.
Osvrt: 10 stvari koje morate znati o predstojećoj VR revoluciji
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi