Twitter testira Reader mod na iOS platformi

Ovo znači da će, kada neki korisnik Twittera klikne na linkove koji se nalaze u okviru tvitova u iOS aplikaciji, pregledač unutar aplikacije imati Reader mod podrazumevano uključen

Twitter često vrši ispitivanja novih funkcija pre nego odluči da li ima smisla da ih objavi svim korisnicima. Najnoviji test donosi Apple-ov Reader mod na iOS aplikaciju društvene mreže. Podsetićemo se da je Apple predstavio Reader mod u mobilnoj verziji Safarija još 2011. godine, a on automatski uklanja sve nepotrebne stvari kako bi prikazao pojednostavljenje veb stranice koje je lakše čitati jer ne postoje smetnje.
Ovo znači da će, kada neki korisnik Twittera klikne na linkove koji se nalaze u okviru tvitova u iOS aplikaciji, pregledač unutar aplikacije imati Reader mod podrazumevano uključen. Reader mod uklanja sva formatiranja koja se mogu pronaći na sajtovima, pa je raspored čistiji i lakši za čitanje. Međutim, kada se formatiranje ukloni, izgubi se vizuelni identitet stranice pa više nije vizuelno privlačna. To je kompromis koji je potreban kako bi se dobila prava korist od Reader moda.
Talas cyber napada pogodio Twitter, Netflix, Tumblr
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi