Greška

Došlo je do greške.

Twitter suspendovao 70 miliona lažnih naloga u maju i junu

07.07.2018 12:55 | 2 Software/Web
Twitter suspendovao 70 miliona lažnih naloga u maju i junu


Twitter je u svojevrsnom pohodu protiv lažnih naloga na svom servisu, a kompanija je tokom maja i juna suspendovala 70 miliona lažnih naloga kako bi smanjila širenje dezinformacija. Ovo predstavlja više nego duplo od onoga koliko je platforma suspendovala u oktobru.

Twitterova pojačana aktivnost u segmentu čišćenja popularnog mikroblog servisa je već alarmirala neke korisnike. Tokom februara, platforma je obavestila korisnike da planira da se otarasi botova, ali da ova akcija nije usmerena ka konzervativcima. Međutim, kompanija je istovremeno iskoristila priliku da se otarasi naloga koji spamuiju retvitove, kako bi se promovisala iskrenija interakcija među korisnicima.


Pogledaj još: Novi Twitter korisnici će morati da verifikuju broj telefona ili email adresu


Suspendovanje 70 miliona naloga možda deluje kao udar na napore kompanije da poveća svoju korisničku bazu, ali ovaj potez nije imao previše uticaja na aktivne korisnike. Prema navodima Twitterovog potpredsednika za Poverenje i sigurnost, aktivni nalozi su nastavili sa redovnom objavom tvitova.

Izvori, bliski pomenutoj temi, sugerišu da su postojale burne interne debate o odluci da se uklone lažni nalozi sa Twittera. Tvrdi se da je postojao i politički pritisak, nakon što je Kongres SAD tražio od Twittera da se otarasi lažnih naloga kontrolisanih od strane Rusije. Ovo je još jedan od razloga koji su Twitter naterali da preduzme oštrije korake u botbi protiv botova na svojoj platformi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Dzoni X Novi član postova: 128
Barem još toliko treba da suspenduju. I ove naše političke botove.

Galaxy S10 će imati senzor otiska prsta sa strane okvira

Bethesda: Skyrim i dalje privlači milione igrača mesečno

10504
10505
10506
10507
10508
10509