Greška

Došlo je do greške.

Twitter se na dnevnom nivou bori protiv pola miliona botova

06.09.2018 19:14 | 0 Software/Web
Twitter se na dnevnom nivou bori protiv pola miliona botova


Prisustvo botova na društvenim medijima je prilično uobičajena pojava i s vremena na vreme ih je moguće videti. Svrha botova varira - neki su dizajnirani da budu prevare, dok su drugi kreirani kako bi spamovali korisnike reklamama. Koji god da je slučaj u pitanju, sigurno je da botovi nisu dobrodošli.

Jack Dorsey, CEO Twittera je otkrio da se kompanija svakog dana bori sa oko 500.000 botova, koje sprečava da se loguju na popularni servis. Ovo je otkriveno tokom Dorsey-jevog svedočenja pred američkim Komitetom za energiju i trgovinu.


Pogledajte još: Twitter testira nove funkcije u okviru poruka


Pored otkrivanja velikog broja botova, koji svakog dana pokušavaju da se loguju na Twitter, Dorsey je takođe istakao da Twitterovi sistemi konstantno istražuju između osam i deset miliona naloga za koje se sumnja da su botovi, koji šire spam. On je takođe istakao da su se kompanijini sistemi poboljšali tokom godina, te da je Twitter sada sposoban da detektuje tri puta više sumnjivih naloga i da blokira sumnjive loginove u poređenju sa godinu dana ranije.

Twitter se trenutno suočava sa dosta kritika na račun toga kako sprovodi svoje prakse u borbi protiv zlostavljanja korisnika, lažnih vesti i drugog.

Izvor: Ubergizmo

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Google smatra da su URL-ovi nerazumljivi i želi da ih promeni

Death Stranding će biti opširnije prikazan tokom Tokyo Game Show 2018

10504
10505
10506
10507
10508
10509