Twitter radio na aplikaciji za razmenu poruka, ali je ugasio projekat

Izveštaj spominje da je Twitter prepoznao problem rasta na tržištima u razvoju, posebno u Indiji, gde Facebook Messenger i WhatsApp nastavljaju svoj rast

Već više puta smo imali prilike da slušamo glasine da društvena mreža Twitter izrađuje aplikaciju za razmenu poruka. Kompanija to nikada nije zvanično potvrdila i do sada nismo imali dokaze koji nam ukazuju na tako nešto. Međutim, prema novom izveštaju Twitter je zaista izrađivao aplikaciju za razmenu poruka i ona je trebala biti namenjena tržištima u razvoju. BuzzFeed izveštava da je samostalna Twitter aplikacija za razmenu poruka razvijana od kompanijinog tima za tržišta u razvoju sa sedištem u Indiji.
Twitter je ipak otpustio sve inženjere u septembru i navodno odlučio da ubije aplikaciju i pre nego što je ugledala svetlo dana. Izveštaj spominje da je Twitter prepoznao problem rasta na tržištima u razvoju, posebno u Indiji, gde Facebook Messenger i WhatsApp nastavljaju svoj rast. Odlučili su da se pozabave ovim problemom tako što će razviti aplikaciju za razmenu poruka koja bi bila bazirana na temama i sadržaju iz Twtter-a, ali se ipak pokušaj neslavno završio. Twitter nije odgovorio na izveštaj pa nemamo ni demanti ni potvrdu priče.
I Twitter sada omogućava emitovanje Live videa
Izvor: BuzzFeed

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi