Twitter preplavljen malicioznim tvitovima sa kompromitovanih naloga

Svi spam tvitovi, koji su uočeni, sadrže istu poruku: "If I didn't try this my life wouldn't have changed" i skraćeni URL.

Tokom poslednja 24 časa, ili više, Twitter je preplavljen spamujućim tvitovima sa kompromitujućih naloga, koji izgleda dolaze sa third-party aplikacija i servisa. Prema informacijama sajta Ars Technica, ovi maliciozni tvitovi su povezivani sa nalozima koji dolaze sa sajta weheartit.com (čija je specijalnost deljenje fotografija). Međutim, kasnije su neki tvitovi počeli da dolaze sa “Twitter for iPhone” servisa. Predsednik Weheartit.com sajta je istakao da je primećena maliciozna aktivnost, koja je blokirana a istraga je u toku. Kompanija je blokirala logovanje preko Twittera i deljenje fajlova, kako bi blokirala spam. Svi spam tvitovi, koji su uočeni, sadrže istu poruku: “If I didn’t try this my life wouldn’t have changed” i skraćeni URL. Za sada još nije otkriveno da li URL vodi ka spyware-u, ali se korisnicima savetuje da ove linkove ipak ne otvaraju.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi