Greška

Došlo je do greške.

Twitter planira da naplaćuje 20 dolara mesečno za verifikaciju naloga

31.10.2022 11:44 | 0 Software/Web
Twitter planira da naplaćuje 20 dolara mesečno za verifikaciju naloga

Sada kada je postao vlasnik Twitter mreže, Ilon Mask je dao zaposlenima svoj prvi ultimatum: Implementirajte plaćenu verifikaciju za Twitter ili se pakujte i pravac na Biro za nezaposlene.

Direktiva novog šefa ove društvene mreže je da se Twitter Blue, opciona pretplata od 5 USD mesečno, promeni u skuplju pretplatu koja pored otključavanja dodatnih opcija omogućava i verifikaciju naloga.

Twitter planira da nova Twitter Blue pretplata košta 20 USD, a ukoliko postojeći pretplatnici ne prihvate nove uslove u roku od 90 dana gube plavu značkicu koja je označavala verifikovane naloge. Zaposleni koji rade na novom projektu su dobili rok do 7. novembra da implementiraju promene ili će biti otpušteni – kratko i vrlo jasno.

U poslednjim mesecima, Mask je javno kritikovao Twitter, posebno verifikovane i automatizovane naloge, pa ovakvi potezi ne treba da čude, čak smo sigurni da će ih u budućnosti biti sve više.

Mask

Promene od prvog dana

Iako je Mask samo tri dana glavni tviteraš, već se vide ozbiljne promene. Svog prvog dana, Mask je promenio Twitter.com naslovnu stranu koja je preusmerena na Explore stranu koja prikazuje tvitove u trendu i vesti.

Mask je doveo inženjere iz kompanije Tesla u Twitter kao savetnike, a kažu da planira veliki broj otpuštanja, posebno srednjeg menadžmenta i inženjera koji nisu skorije značajno doprineli Twitter kodu. Prema informacijama koje stižu iznutra, a na koje se poziva TheVerge, menadžeri već spremaju liste ljudi koji im više neće biti potrebni, a otkad je došao na čelo Twitter mreže Mask je dao ozbiljne zadatke zaposlenima koji izgleda nisu imali slobodan vikend…

Twitter Blue pretplata je predstavljena pre oko godinu dana, a glavna stvar je ukidanje reklama iz članaka koje su neki ubacivali u aplikaciju, ali i druge male promene poput druge Home screen ikonice. U nekoliko kvartala za koje je Twitter objavio svoje prihode, ova kompanija je prikazala oglašavanje kao jedan od glavnih izvora. Mask želi da broj pretplatnika poraste i da postane polovina ukupnog prihoda kompanije.

Evropa se sprema da promeni pravila Interneta

Meta troši ogromne količine novca na metaverzum, deonice padaju, investitori besni

10504
10505
10506
10507
10508
10509