Greška

Došlo je do greške.

Twitter je takođe zainteresovan za TikTok

10.08.2020 10:08 | 0 Biznis IT
Twitter je takođe zainteresovan za TikTok


Nakon što je Microsoft postao jedan od glavnih kandidata za kupovinu TikTok servisa, ova lista se polako proširuje novim zanimljivim kandidatima. Izvori Wall Street Journal-a ističu da je Twitter u početnoj fazi razgovora o potencijalnoj saradnji sa TikTok poslovanjem u SAD.

Još uvek su u pitanju početni pregovori, ali Twitter navodno veruje da je u prednosti u odnosu na druge zainteresovane kupce, kao što je Microsoft, zbog svoje veličine. Kompanija veruje da neće biti predmet antimonopolskog nadzora u tolikoj meri ukoliko dođe do sporazuma sa TikTok-om, ističu izvori.

S druge strane, Twitterova veličina bi mogla biti i mana. TikTok-ovo poslovanje u SAD bi moglo imati vrednost od nekoliko desetina milijardi dolara, što bi bila ogromna prepreka, ako znamo da je Twitterova ukupna tržišna kapitalizaciju 29 milijardi dolara. Kompanija bi morala da se osloni na pomoć investitora i da se dodatno zaduži. Ovo je posebno problem ukoliko se zna da je Twitter u poslednjem tromesečju zabeležio gubitak od preko 1,2 milijarde dolara.

 

Pogledajte još: Microsoft navodno razmatra kupovinu kompletnog TikTok servisa


TikTok je trenutno pod velikim pritiskom, jer je američki predsednik kompaniji dao rok do 15. septembra da proda svoje poslovanje u SAD kako bi izbegla zabranu u SAD. TikTok nema previše vremena da sklopi sporazum, što znači da će biti otvoren i za ponude koje možda ne bi razmatrao u prošlosti.

Izvor: Exchange4media

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy M51 je sve bliži objavi

AMD patentira sopstvenu big.LITTLE tehnologiju

10604
10605
10606
10607
10608
10609