Greška

Došlo je do greške.

Twitter ispravio ranjivost u svojoj Android aplikaciji koja je mogla da kompromituje direktne poruke

06.08.2020 12:30 | 0 Software/Web
Twitter ispravio ranjivost u svojoj Android aplikaciji koja je mogla da kompromituje direktne poruke


Twitter je objavio da je otkrio ranjivost koja je mogla da predstavlja opasnost za sigurnost kompanijinog servisa. Platforma za mikro-blogovanje je istakla da je nedavno isravila sigurnosni propust u okviru svoje Android aplikacije, koji je mogao omogućiti napadačima da pristupe Direct Messages sekciji i drugim privatnim podacima korisnika, preko maliciozne aplikacije.

Ranjivost je povezana sa sigurnosnim problemom u Androidu, koji utiče samo na Android 8 i Android 9 verzije platforme. Twitter ističe da je sigurnosna mana mogla da premosti sistemske dozvole u Androidu koje štite od neovlašćenog pristupa ličnim podacima. Srećom, Google je ovaj problem ispravio u oktobru 2018. godine, preko zakrpe koja je već dostupna za 96% Twitter korisnika na Androidu.

twitter2_9.jpg


Twitter za sada nije pronašao dokaze o tome da je ranjivost bila iskorišćena u negativne svrhe. U svakom slučaju, kompanija je odlučila da ažurira svoju Android aplikaciju kako bi sprečila da eksterne aplikacije pristupe Twitter-ovim in-app podacima.

Na kraju, Twitter se obavezao da identifikuje promene u svojim radnjama kako bi izbegao ovakve i slične probleme u budućnosti. Iako ranjivost nije uticala na veb i iOS verzije aplikacije, obaveštenja su korisnicima poslata i preko Twitter veb servisa.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google sprema fleksibilni Pixel telefon?

U prva tri meseca 2020. u Srbiji potrošeno više od 101 miliona GB podataka

10504
10505
10506
10507
10508
10509