Greška

Došlo je do greške.

Twitter testira pregled velikih fotografija, podršku za više rezolucije

11.03.2021 11:38 | 0 Software/Web
Twitter testira pregled velikih fotografija, podršku za više rezolucije


Oni koji redovno koriste Twitter, sigurno su primetili da se dugačke fotografije seku na nekonvencionalan način kada se skroluje kroz timeline. Twitter uobičajeno seče fotografije po unapred određenom odnosu stranice, a algoritmi određuju gde će biti fokus kada se fotografija pregleda. Ukoliko korisnik želi celu fotografiju mora da klikne/pristisne na nju.

Ovo će se donekle promeniti jer je Twitter najavio da menja način na koji će raditi pregled fotografija na Android i iOS verziji aplikacije. Ova promena će omogućiti da se vidi kompletna fotografija direktno iz timeline-a. Funkcija će se primenjivati na tvitove sa jednom fotografijom i trebalo bi da radi za većinu fotografija. Ukoliko je slika veoma dugačka ili široka, i dalje će biti isečena, ali više ka centru.

 

Pogledajte još: Twitter navodno radi na 'undo send' funkciji


Pored ovoga, Twitter dodaje mogućnost ubacivanja i pregleda fotografija višeg kvaliteta. I ova opcija je još uvek u fazi testiranja, a Twitter ističe da podržava fotografije do 4K rezolucije. To znači da će za ubacivanje fotografija biti podržana maksimalna rezolucija od 3840 x 2160 piksela.

Za sada nije poznato kada će pomenuta poboljšanja postati dostupna široj populaciji korisnika i da li će biti omogućena i za druge platforme na kojima se Twitter koristi.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pogledajte sve boje OnePlus 9 i 9 Pro telefona

Samsung Galaxy M42 će postati prvi 5G telefon u M seriji

10504
10505
10506
10507
10508
10509