Greška

Došlo je do greške.

Twitter testira funkciju skrivanja odgovora na tvitove

20.09.2019 09:19 | 0 Software/Web
Twitter testira funkciju skrivanja odgovora na tvitove


Twitter je počeo sa testiranjem funkcije, koja korisnicima omogućava da skrivaju trol komentare i odgovore na servisu. Društvena mreža je objavila početak testiranja svoje kontroverzne "hide replies" funkcije u SAD i Japanu.

Umesto brisanja napadnih, uvredljivih i neželjenih odgovora, nova opcija omogućava korisniku da ih pojedinačno sakrije. Korisnici će moći da skrivaju odgovore na tvitove i na desktop sajtu i na mobilnoj verziji aplikacije.

Twitter je istakao da mogućnost skrivanja tvitova korisnicima daje više kontrole nad razgovorima. Kritičari ovog poteza tvrde da će ovakva funkcija omogućiti korisnicima da sprečavaju izražavanje različitog mišljenja. Međutim, kreatori platforme veruju da će vidljivost skrivenih odgovora (kao i činjenica da će svi moći da ih vide) sprečiti cenzuru.

 

Pogledajte još: Twitter testira filter za potencijalno uvredljive poruke


Twitter je funkciju ranije testirao u Kanadi, a rezultati su ohrabrujući. Korisnici su uglavnom skrivali tvitove koji su bili nebitni, uvredljivi ili nerazumljivi. Više od četvrtine (27 procenata) korisnika čiji su tvitovi skriveni su istakli da će razmisliti o tome da svoje akcije ne ponove u budućum tvitovima.

Funkcija "hide replies" nije trajna, pa bi u zavisnosti od testiranja za tržišta SAD i Japana Twitter mogao da je u potpunosti odbaci.

Izvor: Engadget

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei predstavio revolucionarnu Huawei Mate 30 seriju

Sve što je potrebno da znate o Huawei P smart Z telefonu

10504
10505
10506
10507
10508
10509