Greška

Došlo je do greške.

Twitch je potvrdio curenje podataka, krivi izmene u konfiguraciji servera

07.10.2021 12:00 | 0 Software/Web
Twitch je potvrdio curenje podataka, krivi izmene u konfiguraciji servera


Twitch je objavio ažuriranje, koji se se tiče situacije nakon objave o velikom hakerskom napadu koji je pogodio popularni streaming servis, a koji je otkrio izvorni kod i druge informacje sa Twitcha.

Servis ističe da su podaci procureli na internet zbog izmena u konfiguraciji Twitch servera, kojima su pristup imali maliciozni eksterni subjekti. Twitch dodaje da kompanijin tim hitno radi na istrazi napada.

Streaming servis, koji je u vlasništvu Amazona, ističe da je zbog ozbiljnosti situacije i iz predostrožnosti, resetovao sve stream ključeve što je od značaja za korisnike koji streamuju sadržaj na Twitchu.

Juče su napadači objavili da su ukrali celokupan Twitch.tv sadržaj, uključujući Twitch klijente za mobilne uređaje, konzole i desktop. Takođe, dobili su pristup SDK-ovima i AWS servisima i drugim alatkama.

Svi procureli podaci bi mogli Twitch načiniti ranjivim i podložnim mogućim budućim napadima. Twitch ističe da je istraga toku i da se još uvek ispituju detalji i uticaj ovog hakerskog napada.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

I Moto E30 se pojavio na prvim renderima

Oppo A54s stiže u Evropu

10504
10505
10506
10507
10508
10509