Greška

Došlo je do greške.

Tviter izmenio politiku privatnosti, uveo ograničenje koje se mnogima neće svideti

01.12.2021 10:10 | 0 Software/Web
Tviter izmenio politiku privatnosti, uveo ograničenje koje se mnogima neće svideti

 

Tviter je najavio ažuriranje svoje politike privatnosti koja sada uključuju fotografije i video zapise. Politika sada zabranjuje deljenje „medija privatnih lica bez dozvole prikazanih osoba“.

To znači da korisnici sada mogu da prijave medije koji ih prikazuju bez njihovog pristanka.

Novo pravilo proširuje politiku Tvitera koja zabranjuje objavljivanje privatnih podataka pojedinaca kao što su brojevi telefona i adrese, ali ide korak dalje. Kompanija kaže da novo pravilo dodatno štiti korisnike od potencijalnog uznemiravanja i zloupotrebe i pomaže da platforma postane bezbednije mesto za pojedince.

U postu na blogu, Tviter kaže da korisnik koji se prikazuje ili ovlašćeni predstavnik mora prijaviti pomenuti medij da bi bio uklonjen. „Kada nas pojedinci na slici ili ovlašćeni predstavnik obaveste da nisu pristali na deljenje njihove privatne slike ili videa, mi ćemo ih ukloniti.," prenosi Android Central.

Tviter uverava da će proceniti kontekst medija koji je prijavljen kako bi utvrdio da li krši pravilo ili ne. To znači da postoji potencijalna siva zona kada se odlučuje o uklanjanju sadržaja, što može biti kada se odnosi na teme javnog diskursa ili čak satire kao što su mimovi. Međutim, to unosi izvesne nesigurnosti u vezi sa sprovođenjem politike.

 

Povezana vest: Džek Dorsi napustio mesto CEO Tvitera

U tom smislu, Tviter kaže da će razmotriti da li mediji „dodaju vrednost javnom diskursu, da li se dele u javnom interesu ili su relevantni za zajednicu“.

Svesni smo da postoje slučajevi u kojima vlasnici naloga mogu da dele slike ili video zapise privatnih lica u pokušaju da pomognu nekome ko je uključen u kriznu situaciju, kao što je nakon nasilnog događaja, ili kao deo događaja vrednog vesti zbog javnog interesa, a to bi moglo iznad bezbednosnih rizika po tu osobu.

Korisnici takođe mogu imati mogućnost žalbe ako se u početku utvrdi da njihovi mediji krše pravilo.

Ažuriranje politike dolazi neposredno nakon što je bivši izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi objavio da je podneo ostavku.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Novi izveštaj predviđa da će Apple treću generaciju iPhone SE predstaviti u Q1 2022, sa podrškom za 5G

Grand Theft Auto: Nova zakrpa za trilogiju popravlja 100+ grešaka

10504
10505
10506
10507
10508
10509