Greška

Došlo je do greške.

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

15.10.2021 12:53 | 0 Mobile
TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine


Uprkos zastojima koji su uzrokovani nestašicom čipova, TSMC navodno nastavlja da ulaže u masovnu proizvodnju vejfera pomoću manje litografije, kako bi pomerio granice u razvoju čipova. Prema najnovijim informacijama, očekuje se da će TSMC početi sa masovnom proizvodnjom čipova u naprednijem 3nm nodu tokom druge polovine 2023. godine.

Pored proizvodnje standardnih 3nm čipova, izveštaj pominje i naprednije 3nm vejfere (pod nazivom N3E) koji će takođe ući u masovnu proizvodnju. Prethodno se sugerisalo da je TSMC odložio masovnu proizvodnju 3nm čipova za 2022. godinu, što bi značilo da Apple neće imati pristup najnovijim i najboljim čipovima i morao bi da se oslanja na 4nm tehnologiju tajvanske kompanije.

 

Pogledajte još: Sony i TSMC se udružuju kako bi se izborili sa globalnom nestašicom čipova?


Ipak, prema pomenutim izveštajima, TSMC je na putu da sa masovnom proizvodnjom krene tokom druge polovine 2022. godine, što sugeriše da će Apple A16 Bionic za iPhone 14 liniju biti proizveden bez zastoja. Takođe, Apple je uspeo da obezbedi početne zalihe 3nm čipova od TSMC-a i imaće prednost nad konkurencijom u tom segmentu.

U ovom trenutku nije moguće prognozirati stanje na tržištu čipova za dve godine, kada se očekuje početak masovne porizvodnje TSMC čipova u poboljšanom 3nm procesu, tako da bi ovi planovi mogli biti izmenjeni i prilagođeni stanju na tržištu.

Izvor: WCCFTech

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Counterpoint: Apple drži 75% zarade na tržištu telefona

Nova školska godina donosi i novi, osmi ciklus 'Telenor Brzinom do zvezda'

10104
10105
10106
10107
10108
10109