Greška

Došlo je do greške.

TSMC je spreman da započne sa proizvodnjom 5nm čipova

12.03.2020 10:05 | 0 Hardver
TSMC je spreman da započne sa proizvodnjom 5nm čipova


Tajavnska kompanija TSMC je u procesu započinjanja masovne proizvodnje 5nm čipova. Na osnovu informacija izvora, koji su upoznati sa situacijom, početak proizvodnje se očekuje u aprilu, što znači da kompanija planira da započne maovnu proizvodnju 5nm čipova tokom prve polovine godine.

TSMC već nekoliko godina radi na razvoju 5nm proizvodnog procesa i trenutno je ovo drugi proces koji implementira ULV (ultraviolet lithography process) tehnologiju. Prethodni 7nm+ proces je bio prvi sa ULV tehnologijom, a koristi se na najnovijim premijum čipsetovima.

 

Pogledajte još: SAD želi da TSMC prestane da proizvodi čipove za Huawei


Prednosti, koje implementira manji nod, su poznate - povećana gustina tranzistora i smanjena potrošnja energije. Čipovi sa 5nm arhitekturom će se koristiti u PC hardveru i mobilnim uređajima. TSMC ističe da je kapacitet kompanijinog proizvodnog postrojenja već pun i više ne može da prima nove porudžbine.

Kada je u pitanju 7nm proces, TSMC će nastaviti da poboljšava njegovu bolju ponudu i načini ga šire dostupnim korisnicima iz srednjeg segmenta.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Tab S6 Lite sertifikovan sa 2.4GHz Wi-Fi konekcijom

Redmi Note 9 Pro Max vraća veliki ekran u kompaktnom kućištu

10203
10205
10206
10207
10208
10209