Greška

Došlo je do greške.

TSMC će prioritet u proizvodnji dati Apple A15 i M1 čipovima

22.06.2021 17:50 | 0 Mobile
TSMC će prioritet u proizvodnji dati Apple A15 i M1 čipovima


Trenutno je i dalje aktuelna globalna nestašica čipova, a očekuje se da će ovo uticati na objavu određenih proizvoda. Međutim, Apple izgleda neće biti u prevelikim problemima kada je u pitanju kompanijina iPhone 13 linija telefona.

Prema navodima Digitimes-a, izgleda da će TSMC svoje prioritete usmeriti ka Apple-u. Izveštaj sugeriše da će TSMC prioritet u proizvodnji čipova dati porudžbinama kompanije Apple, kao i proizvođačima automobila. Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer je TSMC već godinama jedan od Apple-ovih glavnih partnera kada je proizvodnja u pitanju.

Upravo zahvaljujući TSMC-ovom procesu proizvodnje, Apple je sa svojom A serijom čipova uspeo da ostane rame uz rame sa konkurencijom iz Android ekosistema. TSMC je pod svoje okrilje uzeo i proizvodnju Apple-ove M serije čipova, koja menja Intelove procesore u Mac liniji uređaja.

 

Povezana vest: iPhone 13 linija bi mogla zadržati istu cenu kao iPhone 12


S druge strane, 9to5Mac izveštava da priopritet koji TSMC daje Apple-u možda neće na kraju značiti previše. Apple CEO Tim Cook je ranije upozorio da se kompanija muči da obezbedi veće zalihe čipova, što znači da i pored prioriteta kod TSMC-a možda neće biti dovoljno zaliha za Apple.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Chat dobija napredne funkcije pretrage

HP je predstavio prvi svetski monitor sertifikovan za Zoom pozive

10104
10105
10106
10107
10108
10109