Greška

Došlo je do greške.

TSMC navodno povećava cene proizvodnje čipova

31.08.2021 13:40 | 0 Biznis IT
TSMC navodno povećava cene proizvodnje čipova


Tehnološka industrija se još od prošle godine suočava sa velikom nestašicom čipova, što je dovelo do povećanja cena i smanjenja zaliha u većini kategorija proizvoda. Prema navodima, zbog velikih zahteva u lancu snabdevanja, TSMC planira da poveća cene proizvodnje čipova za do 20 procenata.

Prema navodima Wall Street Journala, TSMC (kompanija koja je zadužena za proizvodnju čipova za Apple, Qualcomm, AMD, Nvidia i Intel) će povećati cene proizvodnje naprednih čipova za 10%, dok će manje napredni čipovi zabeležiti povećanje cene proizvodnje do 20 procenata.

Cene poluprovodnika imaju tendenciju da rastu ili padaju u zavisnosti od stanja na tržištu, ali ove fluktuacije ne utiču u svakoj situaciji na krajnjeg korisnika. Ipak, očekuje se da će u nekim slučajevima krajnji korisnici osetiti najnovije izmene koje bi TSMC mogao da primeni.

TSMC je jedan od najvećih svetskih proizvođača čipova, a kompanija sarađuje sa brojnim klijentima. Za sada nije potvrđeno koji od njih će biti najviše pogođeni ovom odlukom tajvanskog giganta.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Kingston predstavio DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 Flash koji obara rekorde

OnePlus sprema svedeniju verziju Buds Pro slušalica, sa ANC podrškom

10604
10605
10606
10607
10608
10609