Greška

Došlo je do greške.

TSMC će 2023. proizvoditi sve procesore u najjačim Android pametnim telefonima

16.08.2022 11:26 | 0 Mobile
TSMC će 2023. proizvoditi sve procesore u najjačim Android pametnim telefonima

Kako se žargonski kaže, zna se ko je tata, a u ovom slučaju “pater familias” je ni manje ni više nego TSMC, a kategorija apsolutne dominacije je, kako piše Wccftech, proizvodnja čipova za mobilne telefone. Zna se da su njihovi proizvodi među najkvalitetnijima, ali najnoviji podatak postavlja ove tvrdnje u potpuno novu perspektivu.

Apsolutna dominacije

Prema trenutnim insajderskim informacijama koje je dostavio poznati analitičar Ice Universe, izgleda da kompanija TSMC nema pravu konkurenciju po pitanju kvaliteta proizvodnje čipova za mobilne telefone. Performanse su sve, imati najbrži procesor u svom “flagship” uređaju je obaveza, a poznato je da kompanija Qualcomm dizajnira trenutno najkvalitetnija rešenja za mobilni segment industrije.

Ice Universe

Pored toga, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company je glavni i najkvalitetniji proizvođač čipova za mobilne telefone na planeti čiji procesi daju najbolju energetsku efikasnost uz odlične performanse, kao i najveći procenat uspešnosti ovog veoma komplikovanog i “pipavog” procesa. Stoga i ne čudi što govorimo o dominaciji jedne kompanije u klasi najboljih mobilnih telefona za dolazeću godinu. Naravno, izuzimajući Apple iz priče jer govorimo samo o Android segmentu tržišta.

Dominacija o kojoj govorimo ostvarena je zbog činjenice da je kompanija Samsung najverovatnije odustala od upotrebljavanja svojih Exynos procesora u Galaxy S23 seriji uređaja zbog njihove trenutne inferiornosti spram Qualcomm procesora. Ovo znači kako će i poslednji bastion otpora prema Qualcomm pasti, a znamo ko proizvodi čipove za ovog giganta – TSMC. Odatle je lako izvući podataka da će jedan proizvođač čipova biti dominantan sledeće godine.

SD8gen2.jpg

Nedostatak konkurencije

Jednostavno, nema konkurencije u mobilnom segmentu tržišta procesorskih rešenja i bez čipova kompanije Samsung koji se proizvode u sopstvenim postrojenjima, a sa posvedočeno lošijim rezultatima koje su Qualcomm procesori proizvedeni od strane kompanije Samsung pružili tokom aktuelne generacije procesora, stvar je jasna.

U ovom trenutku nema nikoga da se suprotstavi kompaniji TSMC, pogotovo imajući u vidu da oni proizvode čipove i za još jedno veliko ime u industriji – MediaTek. Dakle, sledeće godine očekuje nas dominacija u “flagship” segmentu, a ko zna šta će se dogoditi 2024.

Ilon Mask tvrdi da će Tesla roboti kuvati, spremati i dominirati

Kakvu kameru ima HONOR Magic4 Pro? Ovakvu

10104
10105
10106
10107
10108
10109