Greška

Došlo je do greške.

Tržište pametnih satova je zabeležilo rast od 47% tokom drugog tromesečja

30.08.2021 11:59 | 0 Biznis IT
Tržište pametnih satova je zabeležilo rast od 47% tokom drugog tromesečja


Izgleda da tržište pametnih satova neće u skorije vreme prestati da ostvaruje rast potražnje. Strategy Analytics procenjuje da je isporuka pametnih satova porasla za neverovatnih 47 odsto u odnosu na prethodnu godinu, tokom drugog tromesečja 2021. godine, pri čemu je ovog proleća isporučeno 18,1 miliona nosivih uređaja. Potražnja (barem u maloprodaji) vratila se na nivo pre pandemije, prema navodima iz analitičke kompanije.

Strategy Analytics pripisuje ovakav skok stalnoj potražnji za ličnim zdravstvenim uređajima. Nije u potpunosti poznato koliko je oporavak od pandemije podstakao potražnju, mada ne bi bilo iznenađujuće ukoliko bi dodatne smernice za dozvolu izlazaka i okupljanja podstakle prodaju pametnih satova.

 

Pogledajte još: Fossil će uskoro predstaviti Gen 6 pametne satove


Od porasta nisu imale koristi samo velike kompanije. Apple je imao 52% tržišnog učešća i najprodavaniji individualni pojedinačni pametni sat (Apple Watch Series 6), a Samsungove isporuke skočile 54 procenta. Garmin satovi, usredsređeni na fitnes, takođe su zabeležili skok (25%), a drugi (uključujući Fossil i druge korisnike Wear OS platforme) su ostvarili rast od 55 odsto. Ukupno gledano, tržišni rezultati su izuzetno dobri - čak i za manje brendove.

Postoje naznake da će se ovaj trend rasta i nastaviti. Apple Watch Series 7 bi se mogao pojaviti za nekoliko nedelja, a Samsung Galaxy Watch 4 sa Wear OS-om bi mogao da podstakne prodaju Android pametnih satova. Po mišljenju analitičara, rastu tržišta bi mogli pomoći i jeftini LTE pametni satovi kineskih marki kao što su Oppo i Xiaomi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

iPhone 13 serija bi mogla imati podršku za satelitsku komunikaciju

Samsung Galaxy S21 FE bi mogao biti predstavljen već sledeće nedelje

10604
10605
10606
10607
10608
10609