Greška

Došlo je do greške.

Troši vam se novac? Ova kolekcija konzola vredna je skoro milion evra

04.09.2022 19:16 | 0 Games
Troši vam se novac? Ova kolekcija konzola vredna je skoro milion evra

Postoje ljubitelji gejminga, a zatim postoje i kolekcionari, a svi znamo kako je kada vam kolekcionarstvo bilo koje vrste uđe u krv. Međutim, kako prenosi Endgadget, jedna osoba je “prešla igricu” svojom kolekcijom konzola koja je na prodaju za čitavih milion evra. 

Ogromna kolekcija 

Na popularnom sajtu za prodaju najpre polovnih stvari, eBay, pojavio se oglas sa neverovatnom kolekcijom gejming konzola svih mogućih tipova po ceni od skoro milion evra, tačnije 984.000. Kolekcija o kojoj govorimo sastoji se od 2.200 konzola raznih tipova i proizvođača, od kojih su neke ekstremno retke. 

Prodavac, imena poznatog samo kao Kaori30, tvrdi kako se u kolekciji nalazi tridesetak godina istorije industrije video igara, a mi mu iskreno i verujemo jer je dovoljno baciti letimičan pogled na sve ono što se nalazi na policama ovog kolekcionara i biće vam jasno koliko je vremena, truda, novca i pažnje uloženo ne samo u sakupljanje, već i u očuvanje ove kolekcije. Pored konzola, tu je i mnogo video igara, kao i nekoliko figurica, ali to je manje interesantno od samih konzola. 

Prema procenama ovog kolekcionara, među ovim gejming konzolama nalaze se primerci kojih nema nigde drugde i to čak 200 do 300 takvih primeraka, čineći ovu kolekciju poprilično jedinstvenom. Uostalom, zašto da vam mi govorimo kada možete sami da vidite kolika je ova kolekcija na ovom linku ili na video snimku koji se nalazi ispod. Sve je to u kutijama, sve je maksimalno očuvano, jedna stvarno neverovatna kolekcija od najranijih dana gejming konzola pa sve do danas. Za neka izdanja nismo ni znali da su postojala. 

Dug je put do slave 

Kako navodi Kaori30, prikupljanje ove kolekcije otpočeo je tokom ranih devedesetih godina samo kako bi se prodao nakon nekoliko godina zbog loših finansijskih uslova. Nakon toga ponovo je počeo prikupljanje konzola samo da bi ponovo prestao 2011. godine zbog samog vremena neophodnog za pronalazak retkih primeraka. Međutim, jedna poseta Japanu sedam godina kasnije ponovo je rasplamsala njegovu strast za ovom posebnom vrstom kolekcionarstva, pa je tako uspeo da ponovo kupi sve primerke koje je prodao i kolekciju veoma brzo dovede do stanja u kom je danas. Cena jeste velika, ali nama je srce zaigralo kada smo pogledali snimak, a verujemo da će se isto dogoditi i vama. 

ACTIVE optički disk skladišti 1 TB podataka tokom 100 godina

Ako želiš da se pokažeš svetu, onda to uradi kao TESLA

10404
10405
10406
10407
10408
10409