Greška

Došlo je do greške.

TrendForce očekuje rast cena DRAM-a od naredne godine

17.12.2019 18:53 | 2 Hardver
TrendForce očekuje rast cena DRAM-a od naredne godine


DRAMeXchange, divizija za istraživanje kompanije TrendForce, je objavila analizu o trendovima koji su aktuelni na DRAM tržištu. Glavna stavka je da DRAM cene polako počinju da pružauju otpor i predviđa se da će već tokom prvog tromesečja 2020. godine početi da rastu.

DRAMeXchange ističe da postoji nekoliko razloga ovakvog komešanja na DRAM tzržištu. Prvo, optimizam proizvođača uređaja koji uključuju RAM se povećava, a ove industrije su sada spremnije da povećaju nivo zaliha kako bi zaštitile cene i osigurale dostupnost memorije u skladu sa proizvodnim planovima.

Drugo, iako je primetno da su cene DRAM-a potisnute prilivom povrata komponenti "po najnižim cenama" - a čini se da se u tekućem tromesečju ovaj povrat nastavlja - gomila ovih čipova se sada brzo koristi.

Ističe se da prezasićenost i dalje postoji, i pored pet tromesečja podešavanja zaliha, ali se očekuje povratni efekat tokom prvog tromesečja naredne godine što indicira povećanje cena DRAM-a.

DRAMeXchange je pomenuo i grafičku memoriju u svojoj analizi. Očekuje se da će GDDR6 imati veće povećanje cena na tromesečnom nivou, kako GPU proizvođači polaku budu prelazili sa GDDR5 na zalihe novih čipova.

Izvor: Hexus

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

ECS se sprema za objavu novih mini računara tokom CES sajma

NZXT najavljuje World of Warcraft H510 PC kućišta

10203
10205
10206
10207
10208
10209