Greška

Došlo je do greške.

TrendForce očekuje da bi proizvodnja telefona mogla biti smanjena za 5% tokom drugog tromesečja

13.03.2021 11:27 | 0 Biznis IT
TrendForce očekuje da bi proizvodnja telefona mogla biti smanjena za 5% tokom drugog tromesečja


Analitička kompanija TrendForce upozorava da bi proizvodnja telefona mogla zabeležiti pad od 5% tokom drugog tromesečja ove godine. Razlog je zimska oluja koja je pogodila Samsungovu fabriku u Ostinu sredinom februara, gde se proizvode komponente za telefone.

Neke od veoma bitnih komponenti, koje se proizvode u ovom postrojenju, a koje su pogođene zastojem u proizvodnji, uključuju Qualcomm 5G RFIC, Samsung LSI OLED DDIC i LSI CIS Logic IC.

Prema istraživanju koje je sproveo TrendForce, Samsung je u određenoj meri uspeo da se pripremi za ovaj prekid proizvodnje jer je unapred upozoren na vremenske neprilike. Ipak, proizvodnja telefona širom sveta će biti usporena u zavisnosti od toga koliko dugo Samsungu bude bilo potrebno da ponovo pokrene punu proizvodnju.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy M42 će postati prvi 5G telefon u M seriji


Qualcomm RFIC se uglavnom isporučuje klijentima za upotrebu u 5G telefonima, a odlaganje bi moglo značiti da će se proizvodnja 5G telefona u 2021. godini smanjiti za čak 30 procenata. S druge strane, proizvođači telefona bi mogli pojačati proizvodnju 4G telefona kako bi nadoknadili nestašicu 5G uređaja.

Kako bi pomogao u ublažavanju situacije, Samsung će prioroitet u proizvodnji dati svojim RF proizvodima kako bi ih što pre isporučio proizvođačima telefona.

TrendForce ističe da se i dalje drži svojih ranijih prognoza da će tokom ove godine biti proizvedeno 1,36 milijardi telefona, ali sada ističe da će 5G uređaji činiti 36,5% tržišta, umesto 38% kako se ranije prognoziralo.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ažuriranje za Wear OS stiže na proleće, najavljene prilagođene kartice

Pojavili su se prvi renderi standardnog Huawei P50 telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609